Круглий стіл на тему «Проблема інвазії клену ясенелистого в урбанізованих ландшафтах Чернігівщини»

27 листопада 2015 року кафедрою природокористування та техногенної безпеки проведено круглий стіл на тему: «Проблема інвазії клену ясенелистого в урбанізованих ландшафтах Чернігівщини».

В заході прийняли участь: директор комунального підприємства “Чернігівоблагроліс” Донець Іван Петрович;  начальник фітосанітарної інспекції в Чернігівській області Яременко Володимир Михайлович; начальник державного підприємства «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія» Купеник Микола Федорович;  старший інспектор Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернігівській області підполковник Іваненко Ігор Олександрович; начальник відділу лісового господарства ЧОУЛМГ Марахонько Олександр Іванович; заступник начальника відділу державної фітосанітарної інспекції в Чернігівській області Малий Михайло Васильович, викладачі кафедри природокористування та техногенної безпеки, студенти.

         Піднята тема є досить актуальною,  нестримне поширення клену ясенелистого несе загрозу для зелених насаджень,  найголовнішим є те , що він активно пригнічує всю навколишню рослинність. Лише через кілька років на місці якого-небудь світлого зеленого скверу з’являються густі непрохідні сутінкові зарості з кривих , що стирчать в різні боки стовбурів.

  За результатами обговорення прийняли рішення про необхідність створення робочої групи для координації заходів з дослідження даної проблеми та обґрунтування необхідних заходів з боротьби з інвазією клену ясенелистого в урбанізованих ландшафтах Чернігівщини.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA