Удосконалення практичного досвіду науково-педагогічних працівників кафедри “Аграрних технологій та лісового господарства”

На відміну від більшості сфер економіки, аграрний сектор постійно вдосконалюється. Кожен рік агропідприємства отримують нові сорти сільськогосподарських культур, дослідження з агрохімії відкривають можливості з удосконалення вирощування рослин, а іноді доводять помилкові методики, які до цього застосовувались. В агрономії не можливо стояти на місці, коли весь світ розвивається.

Для підтримання належного рівня знань, необхідно постійно удосконалюватися. Саме цим займалися викладачі кафедри аграрних технологій та лісового господарства 14 червня 2018 року. Селінний М.М., Круподеря Ю.О. та Чмель О.П. відвідали демонстраційне поле в ФГ«Маруся» біля с. Мазки Прилуцького району, приурочене «Вирощуванню озимого ріпаку та зернових культур в умовах Чернігівської області».

Захід організували одні з провідних компаній в аграрному секторі: ГК UKRAVIT, ТОВ «КВС-УКРАЇНА» та ТОВ «Агротехсоюз». Спеціалістами компаній були презентовані нові сорти та гібриди сільськогосподарських культур, системи захисту та підживлення, антистресанти та регулятори росту рослин.

Наочне спостереження ефективності дії препаратів, порівняння різних сортів зернових культур та гібридів ріпаку озимого, а також жваве обговорення актуальних питань з практикуючими аграріями з різних регіонів України – такий досвід потрібен будь-якому практику. А для викладачів закладу вищої освіти сукупність почутого та побаченого дає можливість сформувати правильний напрямок навчального процесу майбутніх фахівців.

Як влучно зауважив академік Д.М. Прянишников (спеціаліст у галузі агрохімії, фізіології рослин, розробник теорії нітратного живлення рослин): «Нестачу знань не можливо замінити надлишком добрив». Навчання майбутніх агрономів повинно обов’язково підкріплюватися сучасною практичною діяльністю, а відвідування подібних заходів та переймання досвіду інших доповнює сформовану базу знань, сприяє об’ємному осмисленню та синтезу нових ідей.