«Управління бізнесом: сучасні тренди і моделі»: підводимо підсумки першого тренінг-курсу

24-28 травня 2021 року в НУ «Чернігівська політехніка» відбувся перший інтенсивний тренінг-курс  з розвитку сучасних навичок управління бізнесом для здобувачів вищої освіти, які цікавляться можливостями відкриття власної справи та розвитку підприємницьких компетенцій. Тренінг-курс був організований кафедрою управління персоналу та економіки праці у співпраці з кафедрою маркетингу, PR-технологій та логістики   на прохання студентської ради університету,  яка звернулася з такою ініціативою до ректора університету Новомлинця О.О. У соціальних мережах була оголошена відкрита реєстрація на тренінг-курс, що забезпечило  відбір вмотивованих учасників. Варто зазначити,  що серед учасників були і члени студентської ради на чолі з її головою Ліхутою Олександром, а також представники студентського профкому.

Формат тренінг-курсу передбачав інтерактивні вправи, групові кейси, командну роботу, ділові ігри, зустрічі з успішними практиками та брифінг зі здобувачами вищої освіти, які вже створили успішний бізнес або лише роблять  перші кроки до своєї мрії.

П’ять тренінгових днів були насичені різноманітними активностями, нетворкінгом, рефлексією, конструктивним  обміном думок. Кожен тренінговий день мав свою чітку логіку  і  був неповторним як за змістовним наповненням, так і отриманими емоціями. Своїм практичним досвідом з учасниками тренінг-курсу поділилися Сергій Провозін, бізнес-тренер, керівник проекту “Кластер водного туризму в Чернігівській області”, досвідчена коучка Олена Пономаренко, засновниця бізнес-школи “Teenager Start”, Вікторія Жидок, керуюча регіональним представництвом торгівельної агенції “Western Bid”, Марина Тунік, начальниця Першого мiського вiддiлення АТ Райффайзен Банк Аваль, Дмитро Компанець, директор Чернігівської філії страхової групи “ТАС”.  Крім того, тренінг-курс з управління бізнесом був насичений цікавими активностями та креативними практиками, що дозволили учасникам ввійти в ресурсний стан для генерації сміливих і нестандартних бізнес-ідей (тренер – Алла Холодницька),  турніром з настільної гри «Бізнес по-чернігівські» (тренер-ігропрактик – Христина Штирхун), практичними кейсами зі складання  карти емпатії клієнта та визначення його очікувань при розробці ціннісної пропозиції майбутнього бізнесу (тренер – Тетяна Забаштанська), груповим кейсом із заповнення шаблону бізнес-моделі Остервальдера, що інтегрував навички, здобуті за попередні дні (тренер –Людмила Ремньова).

П’ять насичених днів пролетіли на одному подиху. Ось і фінальна точка, фідбек учасників, поради і пропозиції на майбутнє, смайлики з подякою і побажаннями продовження. І завжди, як буває наприкінці чогось важливого і корисного, не хотілось розходитись, щоб якомога довше насолодитися моментом і зберегти в собі той запал студентської енергії, ініціативи, креативності, а також неповторної атмосфери, яка складається ціною зусиль багатьох досвідчених тренерів, відкритості та небайдужості всіх учасників! Дякуємо всім і кожному окремо за те, що МИ ЦЕ ЗРОБИЛИ на такому достойному рівні!

Отже, підводячи підсумки цього пілотного проєкту, слід зазначити, що ініціатива  студентської ради нашого університету трансформувалась у  реальний корисний тренінг-курс сучасного формату, що стало можливим  завдяки долученню професіоналів-практиків і креативних викладачів університету, ентузіазму організаторів, активності зареєстрованих учасників   та підтримці адміністрації НУ «Чернігівська політехніка».