«Разом Ми – Сила або як стати блогером»

 

Протягом вересня до реалізації проєкту «Разом Ми – Сила або як стати блогером»  в Національному університеті «Чернігівська політехніка» активно долучилися здобувачі вищої освіти  та викладачі   кафедри управління персоналом та економіки праці.  Вони мали унікальну можливість взяти участь  у п’яти вересневих блог-кафе  –  сучасному комунікаційному  форматі, що дозволяє не лише отримати нові знання, а й прокачати навички критичного мислення, командоутворення, нетворкінгу, знайти нових друзів та однодумців, а також надихнутися на написання нових блогів.photo_2020-09-08_16-26-00

В якості модератора шостого блог-кафе «Формування бренду сучасного блогера» виступила Холодницька Алла В’ячеславівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління персоналом та економіки праці.  Учасники заходу мали змогу обговорити особливості розвитку навичок критичного мислення при виборі особистої блогосфери, правильного цілепокладання та визначення особистих цінностей блогера, складові персонального бренду та принципи його ефективної побудови. Важливим інсайтом для учасників блог-кафе стало розуміння того, як важливо правильно визначити свої життєві цінності і вже через них обирати ту тематику свого майбутнього блогу, яка йде від серця і базується на переконливій життєвій філософії самого блогера.

11Неабиякий інтерес викликало сьоме блог-кафе «Як писати так, аби тебе читали? Лайфхаки від журналістки», яке модерувала журналістка Вікторія Сидорова, керівниця й співзасновниця медіа-центру «Моє місто».  Практичні вправи під час блог-кафе дозволили учасникам відчути  себе більш розкутими у виборі  тематики майбутніх блогів, а також отримати купу ідей щодо його можливих  креативних форматів. А головне, що саме це блог-кафе надихнуло багатьох  учасників на першу пробу пера, а кращі блоги наших юних блогерів-початківців  з групи УП-191 Анастасії Аліксійчук, Аліни Бондаренко, Ганни Ковальчук,  Ірини Сапон та Ольги Гусар  були опубліковані на веб-сторінці  медіа-центру «Моє місто» (http://media-center.net.ua/index.php/newss/item/818-pisati-blogi-legko, http://media-center.net.ua/index.php/newss/item/826-navishcho-blogeru-kreativnisthttp://media-center.net.ua/index.php/newss/item/828-mij-pershij-trening-pislya-karantinu).

 

А на тих, хто долучився до восьмого блог-кафе «Акторська майстерність як інструмент сучасного блогера»,  чекав інтерактивний театр  під відкритим небом. Під керівництвом досвідченого фасилітатора  Тетяни Децюк  присутні вчилися контролювати свою міміку, регулювати жести, демонструвати різні емоції, регулювати власний тембр та темп голосу, а також “розпізнавати” емоції інших. Як визнали самі учасники, участь у інтерактивному  блог-театрі під відкритим небом була не тільки незвичною за форматом проведення, але й дуже корисною для розвитку емоційного інтелекту,  створення більш  успішних соціальних відео,   а також для більш ефективного налаштування на створення  нових блогів.

 

Фінальне, десяте  блог-кафе «Блогінг як потужний інструмент розвитку інклюзивного суспільства» проходило  на базі інклюзивного простору «Арсенал ідей» в Чернігівському обласному молодіжному центрі під модерацією Олега Котеленця, заступника директора Чернігівського обласного молодіжного центру. Майбутні блогери  мали можливість через цікаві інтерактивні вправи краще усвідомити, що таке інклюзія,  глибше  зрозуміти потреби та проблеми людей з інвалідністю, а також обговорити, як це краще враховувати при написанні своїх блогів,  аби максимально розширити аудиторію. Як свідчить опублікований Анастасією Аліксійчук (група УП-191) блог, відвідувати такі заходи просто необхідно, щоб зрозуміти,  як кожен з нас може особисто допомогти зробити наше суспільство більш інклюзивним і європейським (https://blog.stu.cn.ua/2020/09/13/davajte-buduvati-inkljuzivne-suspilstvo-razom).

 

Дякуємо  координатору проєкту «Разом Ми – Сила або як стати блогером» в Чернігівській області Ремньовій Людмилі за високий рівень організації проєктних заходів,  модераторам блог-кафе  – за цінний досвід і  професіоналізм, а всім учасникам – за вдумливість, плідну взаємодію,  неповторний коворкінг та чекаємо на нові блоги! РАЗОМ МИ – СИЛА!!!!

 

 

Проєкт реалізується НУ «Чернігівська політехніка» спільно з громадською організацією «Шлях у майбутнє» за підтримки Громадської організації «Фундація прав людини»,  Cultures Interactive e.V. (CI, Germany), The Antidiscrimination Education Society (TEA, Poland). Фінансування проєкту здійснюється коштами  Міністерства закордонних справ Федеративної республіки Німеччина.