До уваги студентів та співробітників!

123

06 квітня 2016 року о 13:00 в актовій залі ЧНТУ проходитимуть Урочистості з нагоди підведення підсумків творчих та літературних конкурсів, присвячених 202-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.
Особливим гостем заходу стане Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Художні керівники та диригенти – заслужені діячі мистецтв України, професори Людмила Шумська і Людмила Костенко.
Молодіжний хор «Світич» є лауреатом Міжнародних та Всеукраїнських хорових конкурсів і фестивалів, володарем Золотої медалі Першої Всесвітньої Хорової олімпіади.
Створений у 1993 році як аматорський осередок, хор стрімко влився в музичне буття Ніжина наполегливо опановуючи мистецьке середовище Чернігівщини, України а згодом і Західної Європи. У нинішній час у складі співаків хору — студенти музичного, філологічного, фізико-математичного факультетів, молоді вчителі міста Ніжина.
Слово «Світич» трактується як велика свічка, смолоскип, свічник, світило, а також у переносному значенні як той, хто є носієм правди, волі, освіти або те, що є джерелом істини, правди, волі, освіти тощо. Тому хор Ніжинського університету і має символічну назву — «Світич», у якій закладена творча програма колективу — носія ідеї національного мистецького просвітництва.

Щиро запрошуємо усіх бажаючих відвідати концертну програму від наших шановних гостей!