Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти 073 “Менеджмент”, освітньої програми: Управління персоналом та економіка праці

23 березня в рамках вивчення навчальної дисципліни «Ринок праці» для здобувачів вищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійної програми «Управління персоналом та економіка праці» проведена  гостьова лекція у форматі он-лайн семінару  на тему : «Внутрішньофірмовий ринок праці». Заняття провела Матвейко Аліна Анатоліївна, яка є фізичною особою підприємцем у сфері виробництва хліба та хлібобулочних виробів; борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання, а також надання послуг мобільного харчування.
Під час заняття здобувачі дізналися про особливості організації підприємницької діяльності та управління персоналом в умовах пандемії COVID-19 та воєнного стану. Зокрема, обговорили проблеми функціонування малого бізнесу; сучасні підходи до організації виробництва хлібобулочних виробів; організації набору та адаптації персоналу в умовах війни; особливостями мотивації до праці та нарахування заробітної плати; програми лояльності; заходи, що спрямовані на утримання персоналу, збереження цінних співробітників, надання соціальної та психологічної підтримки;  вимоги, які ставить роботодавець до персоналу у розрізі професій та займаних посад; можливостями створення та розвитку власної справи, державної підтримки підприємництва.
Тема викликала жваву дискусію  та інтерес у здобувачів вищої освіти. Вони цікавилися багатьма актуальними питаннями, що стосуються управління персоналом та організації праці в сучасних умовах, на які Аліна Анатоліївна дала вичерпні відповіді.
Дякуємо нашій гості за змістовно представлену інформацію та сучасний практико орієнтований підхід до організації бізнесу, управління персоналом та функціонування внутрішньо фірмового ринку праці.