Всеукраїнський тиждень детінізації економіки: інституційні механізми детінізації ринку праці в Україні

У рамках тижня   «Детінізація економіки» 21-24 вересня кафедрою управління персоналом та економіки праці ННІ бізнесу, природокористування і туризму були проведені цікаві інтерактивні заходи як в очному так і он-лайн форматах.

smart
smart

Доцентом кафедри Холодницькою А.В. проведена он-лайн дискусія зі здобувачами вищої освіти групи УП-181 на тему «Інституційні механізми детінізації ринку праці в Україні». Значний інтерес в учасників викликали питання неофіційного працевлаштування  працівників, «тіньової» заробітної плати, соціально незахищеності трудових мігрантів, уникнення від сплати податків. Розглянули Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, переваги роботодавців, які декларують усіх найнятих працівників, а також законопроекти “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості” та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників”.

Крім того, здобувачі вищої освіти  групи УП-191 зіграли в он-лайн гру «Бізнес по-чернігівськи», спрямована на розвиток підприємницьких навичок, виховання в учасників вміння  ведення бізнесу на засадах законності, прозорості та відсутності корупційних схем.

Професором кафедри Ремньовою Л.М. проведений он-лайн тренінг на тему: «Лідер, якому довіряють», покликаний активізувати учасників щодо відкритості , довіри в колективі, побудові ефективної команди з нульовою толерантністю до тіньових схем ведення бізнесу.