Виїзне засідання ХI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасна економічна наука: теорія і практика»

Делегація з 14 науковців представляє Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у Чернігові – у рамках договору про співробітництво у освітній та науковій сферах між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Національним університетом «Чернігівська політехніка», за принципом внутрішньої академічної мобільності відбулося виїзне засідання ХI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасна економічна наука: теорія і практика» на базі університету-партнера Полтавської політехніки.
Через карантинні обмеження наукова подія відбулася у змішаному форматі – більше сотні науковців провідних українських університетів приєднались до онлайн-обговорення.
Роботу конференції розпочали з шановним колегою – ректором Національного університету «Чернігівська політехніка», доктором технічних наук, професором Олегом Новомлинцем з презентації інноваційної освітньої діяльності та пріоритетних напрямків розвитку наших університетів, як відображення сучасних соціально-економічних глобальних процесів.
Учасники конференції працювали у трьох тематичних секціях: “Розвиток сучасної економічної науки в умовах глобалізаційних процесів”, “Моделювання та прогнозування соціально-економічних процесів”, “Економіка будівельної індустрії: тенденції розвитку”, на пленарному засіданні виступили дві науковиці.
Кандидатка економічних наук, професор, завідувачка кафедри управління персоналом та економіки праці Національного університету «Чернігівська політехніка» Людмила Ремньова презентувала доповідь «Глобальні тренди управління персоналом в умовах VUCA – світу» – колега подарувала нам наукове обгрунтування принципів роботи нашої Вченої ради.
Цікавими прогнозами розвитку сфери криптовалюти поділилася кандидатка економічних наук, доцентка, завідувачка кафедри економічної теорії та економічної кібернетики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Чижевська у доповіді «Амбівалентність впливу технологій криптоіндустрії на енергетичну бідність».
Після обговорень науковцям Чернігівської політехніки і Полтавської політехніки урочисто вручили сертифікати, які засвідчили успішне проведення партнерського заходу.
Особиста подяка за високий рівень організації засідання ідейній натхненниці і модераторці конференції – проректорці з наукової роботи Чернігівської політехніки, доктору економічних наук, професору, заслуженому економісту України Вікторії Маргасовій.
З великим задоволенням переймаємо досвід та інновації провідного закладу вищої освіти України, драйверу розвитку Чернігівщини, ділимось своїми здобутками і об’єднуємо зусилля задля розвитку вищої освіти в Україні.
Від імені нашої делегації щиро дякую чернігівським колегам за теплий прийом і високий рівень наукової колаборації!