VII Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва «Вересаєве свято»

VII Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва «Вересаєве свято» значна культурно-туристична подія Чернігівської області, яка проводиться на честь відомого кобзаря уродженця Чернігівської землі – Остапа Вересая. Ця подія відбулася 16 червня 2018 року на території Сокиринського архітектурно-паркового комплексу, який розташований у Срібнянському районі. Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва «Вересаєве свято» продовжує кращі традиції кобзарства, започатковані в 19 столітті.
Він став візитною карткою Чернігівщини та подією загальнодержавного значення у культурно-мистецькому житті України, бо саме від кобзи та бандури можна почути самобутню та неповторну музичну форму, за оригінальністю та унікальністю якої в нас немає суперників.

Кафедра туризму Чернігівського національного технологічного університету прийняла участь в організації та проведенні цієї урочистої події. Виставковий стенд кафедри привернув увагу гостей, організаторів та учасників фестивалю. У межах фестивалю відбулося спілкування науковців нашого університету з практичними працівниками рекреаційно-туристичної сфери Чернігівщини.

«Вересаєве свято» розпочалося рівно 12 годин з виконанням всіма учасниками заходу відомого твору Т. Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». Чернігівщина запросила приєднатися до Всеукраїнського флешмобу всіх небайдужих до української культури та виконати твір в своєму регіоні в той самий час.