«Лабораторія творчих робіт»: проєктна діяльність кафедри іноземної філології

Протягом 2023 – 2024 рр. доцент кафедри іноземної філології та керівник ГО «Молодіжний драматичний театр «АмаТеа» Росстальна Олена Анатоліївна працює над проєктом «Лабораторія творчих робіт», що має на меті створити можливість міжкультурного обміну норвезькій та українській молоді у віці від 16 до 22 років.

Проєкт реалізується за підтримки національної агенції Еразмус+ Норвегії (КA2 молодіжні обміни).

Організатори: Vesterålen kommunalt oppgavefellesskap for kultur/Центр культури Вестеролена (Норвегія) та громадської організації «Молодіжний драматичний театр «АмаТеа» (Україна). Молодіжний обмін відбувся 11 – 18 серпня в Вестеролені (Норвегія) та об’єднав 16 учасників (8 з Чернігова та 8 з Вестеролена).

Цілі проєкту:

  • створити інклюзивне середовище для міжкультурного обміну та самовираження;
  • підтримати молодих людей у подальшому розвитку творчих та цифрових навичок, які будуть корисними для них у майбутньому;
  • розширити можливості молоді ділитися досвідом у своїх громадах та за їх межами;
  • підвищити впевненість у власних комунікативних навичках іноземною мовою (англійською).

За допомогою лабораторного підходу та під керівництвом Емми Нордстем (Норвегія) та Олени Росстальної (Україна) молодь пройшла всі етапи спільного творчого процесу на шляху до створення фільму чи анімації. Проєкт був створений, з метою розширити можливості молоді, стимулювати їхнє почуття інклюзивної співпраці, а також сприяти розвитку креативності та розвитку корисних навичок, використовуючи цифрові та нецифрові художні техніки. В результаті молоддю було створено 4 коротких фільми в різних техніках. Проект є першим етапом подальшої сталої співпраці та співтворчості у сфері молодіжних обмінів та освітньо-мистецьких проєктів.